2 rkl hienonnettua sipulia
1-2 murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl ruokaöljyä (oliivi)
2 rkl margariinia tai voita
3 dl tummaa riisiä
3 rkl tomaattipyreetä
6 dl kasvislientä (kuutiosta)
100 g herkkusieniä
1 punainen tai vihreä paprika
200 g munakoisoa tai kesäkurpitsaa
1 tl oreganoa
1 tl yrttisuolaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistus:
- Ota puolet voista ja öljystä ja kuullota siinä (freesaa) valkosipuli ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa tai padassa.
- Kaada joukkoon riisi ja freesaa muutama minuutti samalla sekoittaen.
- Lisää tomaattipyree ja kasvisliemi. (tai vettä ja kasvisliemikuutio)
- Kiehauta ja hauduta kannen alla n. 45 min. kunnes riisi on kypsää.
- Viipaloi herkkusienet ja kuutioi munakoiso tai kesäkurpitsa
- Suikaloi paprika.
- Freesaa kasvikset pehmeiksi lopussa rasvassa.
- Lisää oregano, yrttisuola ja persilja ja sekoita kasvikset riisin joukkoon.
Tarjoa jonkin hyvän etikkasäilykkeen kera. Esim. hillosipulit, pikkelssi tai chutney.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti