Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.3.2009

Harlem pilaffi

4 annosta

2 rkl hienonnettua sipulia
1-2 murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl ruokaöljyä (oliivi)

2 rkl margariinia tai voita
3 dl tummaa riisiä
3 rkl tomaattipyreetä
6 dl kasvislientä (kuutiosta)
100 g herkkusieniä
1 punainen tai vihreä paprika
200 g munakoisoa tai kesäkurpitsaa
1 tl oreganoa
1 tl yrttisuolaa
1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistus:
  1. Ota puolet voista ja öljystä ja kuullota siinä (freesaa) valkosipuli ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa tai padassa.
  2. Kaada joukkoon riisi ja freesaa muutama minuutti samalla sekoittaen.
  3. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemi. (tai vettä ja kasvisliemikuutio)
  4. Kiehauta ja hauduta kannen alla n. 45 min. kunnes riisi on kypsää.
  5. Viipaloi herkkusienet ja kuutioi munakoiso tai kesäkurpitsa
  6. Suikaloi paprika.
  7. Freesaa kasvikset pehmeiksi lopussa rasvassa.
  8. Lisää oregano, yrttisuola ja persilja ja sekoita kasvikset riisin joukkoon.

    Tarjoa jonkin hyvän etikkasäilykkeen kera. Esim. hillosipulit, pikkelssi tai chutney.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti