4-6 annosta
Pohja:
150 g rasvaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
2-3 rkl vettä
Pohjan päälle:
2 tl sinappia
Täyte:
1pieni kesäkurpitsa (250g)
1 iso sipuli hienonnettuna
1 dl soijarouhetta turvotettuna
2 dl esikäsiteltyjä kangasrouskuja
1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
Paistamiseen:
n. 2 rkl rasvaa
Kuorrutukseen:
2 kananmunaa
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl timjamia (kuivattua)
½ dl tuoretta tai 1 rkl kuivattua persiljaa
3 dl juustoraastetta
(3/4 dl ruokakermaa jos käytät soijarouhetta)
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot sekaisin ja lisää vesi.
- Sekoita sileäksi taikinaksi.
- Levitä taikina voidellun piirsvuoan pohjalle ja reunoille.
- Voitele taikinan pinta sinapilla.
- Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa kuorineen kuutioiksi.
- Paista sieniä ja soijarouhetta pannulla ja lisää loppuvaiheessa myös kesäkurpitsa ja valkosipuli.
- Mausta ja levitä seos vuokaan pohjan päälle.
- Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kaada seoksen päälle. Kuorrutus on hieman paksua joten levitä varovasti pienissä erissä.
- Paista 250 asteessa n. 20 minuuttia
Toki voit käyttää soijarouheen tilalla 100 g jauhelihaa.
Voit myös jättää lihan pois, mutta käytä silloin 400 g kesäkurpitsaa.
Liota kangasrouskuja mielellään yön yli, ja keitä seuraavana päivänä runsaassa vedessä 5 minuuttia.Tai keitä 10 minuuttia, jos et liota sieniä. Tämän jäkeen huuhtelet vielä hyvin juoksevan veden alla. Näin saat pois suurimman osan kirpeästä mausta. Kaada vesi pois. Sieni ei ole syötävä ilman esikäsittelyä!
Jos kesäkurpitsat ovat kitkerän makuisia, liota niitä vedessä jossa on sokeria ja esim loraus hunaja-viinietikkaa. Aika mukavasti kitkeryys tällöin häviää. Voit myös kuoria kurpitsat, jos kuori on kitkerää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti