Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

24.3.2011

Raakasuklaa

"Jos tekee mieli suklaata, älä korvaa sitä salaatilla vaan laadukkaalla ja erittäin hyvällä suklaalla." Ethän sä voi syödä salaattia, kun tekee mieli suklaata:" Olli Posti, viidakkomies.

3 dl kookosöljyä (neitsyt) tai 1/3 kaakaovoita
1 dl lucuma-jauhetta
1,5 dl raakakaakao-jauhetta
3-4 rkl agavesiirappia (hunaja, raakasokeri tai intiaanisokeri käy
2 rkl maca-jauhetta
1 dl gojimarjoja
ripaus suolaa (meri)

Valmistus
  1. Sulata kookosrasva vesihauteessa. Varo kuumentamasta liikaa. Rasva sulaa auringinvalossakin:)
  2. Lisää sulaan rasvaan maca-jauhe, lucuma-jauhe, kaakaojauhe, siirappi ja lopuksi gojimarjat sekä ripaus suolaa.
    Huom! Voit laittaa pari gojimarjaa myös suoraan vuokien pohjalle ja kaataa suklaaseoksen niiden päälle.
  3. Sekoita hyvin. Seos on aika löysää.
  4. Jaa suklaamassa pieniin muotteihin. Voit käyttää myös paperisia muffinivuokia, mutta laita niihin vain sentin verran suklaata pohjalle. Sekoita myös vuokiin jakamisen välillä, että koostumus säilyy samanlaisena viimeistä vuokaa myöten.
  5. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Parempaa suklaa on kuitenkin seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet.
  6. Jos haluat suklaasi nopeasti jäähdytä pakastimessa noin 20-30 min.

Huom! Säilytä suklaa jääkaapissa. Myös kuljettaminen vaatii kylämälaukkua, koska kookosrasva pehmenee nopeasti huoneenlämmössä.
Kokkolassa kauppa josta saa raaka-aineita: http://www.chaga.fi/index.php
Raaka-aineita voi tilata esim: Ekolosta tai Terveys-Apilasta

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Lähetä kommentti