3 dl kookosöljyä (neitsyt) tai 1/3 kaakaovoita
1 dl lucuma-jauhetta
1,5 dl raakakaakao-jauhetta
3-4 rkl agavesiirappia (hunaja, raakasokeri tai intiaanisokeri käy
2 rkl maca-jauhetta
1 dl gojimarjoja
ripaus suolaa (meri)
Valmistus
- Sulata kookosrasva vesihauteessa. Varo kuumentamasta liikaa. Rasva sulaa auringinvalossakin:)
- Lisää sulaan rasvaan maca-jauhe, lucuma-jauhe, kaakaojauhe, siirappi ja lopuksi gojimarjat sekä ripaus suolaa.
Huom! Voit laittaa pari gojimarjaa myös suoraan vuokien pohjalle ja kaataa suklaaseoksen niiden päälle. - Sekoita hyvin. Seos on aika löysää.
- Jaa suklaamassa pieniin muotteihin. Voit käyttää myös paperisia muffinivuokia, mutta laita niihin vain sentin verran suklaata pohjalle. Sekoita myös vuokiin jakamisen välillä, että koostumus säilyy samanlaisena viimeistä vuokaa myöten.
- Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Parempaa suklaa on kuitenkin seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet.
- Jos haluat suklaasi nopeasti jäähdytä pakastimessa noin 20-30 min.
Huom! Säilytä suklaa jääkaapissa. Myös kuljettaminen vaatii kylämälaukkua, koska kookosrasva pehmenee nopeasti huoneenlämmössä.
Kokkolassa kauppa josta saa raaka-aineita: http://www.chaga.fi/index.php
Raaka-aineita voi tilata esim: Ekolosta tai Terveys-Apilasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti