Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.12.2012

Keittäen tehty taatelikakku

200 g voita
1½ dl sokeria
1½ dl vettä
250 g taateleita
2 munaa
3 rkl kahvia (3 rkl vettä+1 tl murukahvijauhetta)
2 rkl hillottua appelsiinin kuorta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Valmistus:
  1. Voitele ja korppujauhota reiällinen kakkuvuoka.
  2. Laita isoon kattilaan vesi, sokeri sekä taatelit. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen.
  3. Lisää voi ja anna sen sulaa kattilaan. Jäähdytä hieman.
  4. Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
  5. Lisää kahvi.
  6. Sekoita keskenään appelsiininkuoret, vehnäjauhot, vaniljasokeri sekä sooda ja lisää seos taikinaan.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa, 170 asteessa, n. 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti