250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munankeltuaista
1 1/4 dl maitoa
2 rkl konjakkia tai kermaa
5½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl hienonnettua inkivääriä
1/4 tl hienonnettua neilikkaa
1 pkt sukaattia
1 pkt hillottua appelsiinin kuorta
1 pieni prk kirsikoita (cherry)
1 dl (hassel)pähkinöitä rouheena
4 munanvalkuaista
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
- Lisä jauhojen joukkoon pähkinärouhe, appelsiininkuoret, sukaatti sekä halkaistut kirsikat.
- Lisää maito ja konjakki (tai kerma) vuorotellen jauhoseoksen kanssa samalla puuhaarukalla sekoittaen.
- Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se lopuksi taikinaan varovasti kääntelemällä .
- Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun n.2 litran vuokaan.
- Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 1/4 - 1½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti