Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

23.11.2012

Vanhanajan hedelmäkakku

( todella hyvä!)
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munankeltuaista
1 1/4 dl maitoa
2 rkl konjakkia tai kermaa
5½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl hienonnettua inkivääriä
1/4 tl hienonnettua neilikkaa
1 pkt sukaattia
1 pkt hillottua appelsiinin kuorta
1 pieni prk kirsikoita (cherry)
1 dl (hassel)pähkinöitä rouheena
4 munanvalkuaista

Valmistus:
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
  4. Lisä jauhojen joukkoon pähkinärouhe, appelsiininkuoret, sukaatti sekä halkaistut kirsikat.
  5. Lisää maito ja konjakki (tai kerma) vuorotellen jauhoseoksen kanssa samalla puuhaarukalla sekoittaen.
  6. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se lopuksi taikinaan varovasti kääntelemällä .
  7. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun n.2 litran vuokaan.
  8. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 1/4 - 1½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti