3 dl puolukkahilloa
tai 2dl puolukkasurvosta ja 1 dl sokeria
1 dl vettä
2 kpl kananmunanvalkuaista
2-3 rkl hienoa sokeria
vohveleita
kokonaisia puolukoita
puolukan lehtiä
Valmistus:
- Sekoita puolukkahillo ja sokeri ja laita pakastimeen pariksi tunniksi.
- Ota astia pakastimesta ja vatkaa seosta voimakkaasti, mielellään sähkövatkaimella. Laita takaisin pakastimeen.
- Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Ota puolukkaseos pakasteesta ja lisää varovasti kääntelemällä valkuaisvaahto.
- Laita edelleen pakastimeen pariksi tunniksi.
- Ota sorbetista jäätelökauhalla tai lusikalla palloja jälkiruokamaljoihin. Koristele kokonaisilla puolukoilla, puolukan lehdillä ja vohvelilla.
- Tarjoa heti.
Keltuaiset vot käyttää vaikkapa Maailman parhaisiin viipaleleipiin!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti