Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Puolukkasorbetti

4 annosta

3 dl puolukkahilloa
tai 2dl puolukkasurvosta ja 1 dl sokeria
1 dl vettä
2 kpl kananmunanvalkuaista
2-3 rkl hienoa sokeria
vohveleita
kokonaisia puolukoita
puolukan lehtiä

Valmistus:
  1. Sekoita puolukkahillo ja sokeri ja laita pakastimeen pariksi tunniksi.
  2. Ota astia pakastimesta ja vatkaa seosta voimakkaasti, mielellään sähkövatkaimella. Laita takaisin pakastimeen.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  4. Ota puolukkaseos pakasteesta ja lisää varovasti kääntelemällä valkuaisvaahto.
  5. Laita edelleen pakastimeen pariksi tunniksi.
  6. Ota sorbetista jäätelökauhalla tai lusikalla palloja jälkiruokamaljoihin. Koristele kokonaisilla puolukoilla, puolukan lehdillä ja vohvelilla.
  7. Tarjoa heti.
Keltuaiset vot käyttää vaikkapa Maailman parhaisiin viipaleleipiin!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti