6 annosta
Murekeseos
250 g jauhettua cashewpähkinää
100 g tuoretta täysjyväleipää
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
25 g voita tai margariinia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
2 kananmunaa
1½ dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl tuoretta meiramia tai maustemitallinen kuivattua
suolaa
mustapippurirouhetta
Täyte
1 iso hienonnettu sipuli
25 g voita tai margariinia
2 kpl suikaloitua punaista paprikaa
suolaa
mustapippurirouhetta
2-3 dl juustoraastetta (emmental)
1 vatkattu kananmuna (riko vain rakenne)
Valmistus
- Laita uuni 200 asteelle
- Sekoita pähkinät ja leivänmurut keskenään.
- Kuullota sipulia pannulla, lisää sitruunankuori ja hauduta hetki, mutta älä ruskista.
- Sekoita kananmunat, maito, sitruunankuori, meirami, suola sekä pippuri. Lisää pähkinäseokseen.
Täyte
- Kuullota pannulla sipuli ja paprika. (Älä ruskista)
- Mausta reilusti mustapippurilla ja lisää varovasti myös suolaa.
- Ota pannu pois liedeltä ja lisää juustoraaste ja kananmuna, (jos kananmuna on pieni voit lisätä kaksi kappaletta) jotta mureke pysyy koossa.
- Laita voideltu leivinpaperi suorakaiteenmuotoisen vuoan pohjalle.
- Kaada puolet murekeseoksesta vuokaan.
- Laita päälle täyte ja kaada loput murekeseoksesta päällimmäiseksi.
- Paista mureketta 30-40 minuuttia kunnes se on kiinteää.
Tarjoa esim. bearnaisekastikkeen ja kukka- tai parsakaalin kanssa.
Mureke on erinomaista myös kylmänä jonkin salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti