Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Pähkinä-juustomureke

6 annosta

Murekeseos
250 g jauhettua cashewpähkinää
100 g tuoretta täysjyväleipää
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
25 g voita tai margariinia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
2 kananmunaa
1½ dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl tuoretta meiramia tai maustemitallinen kuivattua
suolaa
mustapippurirouhetta

Täyte
1 iso hienonnettu sipuli
25 g voita tai margariinia
2 kpl suikaloitua punaista paprikaa
suolaa
mustapippurirouhetta
2-3 dl juustoraastetta (emmental)
1 vatkattu kananmuna (riko vain rakenne)

Valmistus
  1. Laita uuni 200 asteelle
  2. Sekoita pähkinät ja leivänmurut keskenään.
  3. Kuullota sipulia pannulla, lisää sitruunankuori ja hauduta hetki, mutta älä ruskista.
  4. Sekoita kananmunat, maito, sitruunankuori, meirami, suola sekä pippuri. Lisää pähkinäseokseen.
Täyte
  1. Kuullota pannulla sipuli ja paprika. (Älä ruskista)
  2. Mausta reilusti mustapippurilla ja lisää varovasti myös suolaa.
  3. Ota pannu pois liedeltä ja lisää juustoraaste ja kananmuna, (jos kananmuna on pieni voit lisätä kaksi kappaletta) jotta mureke pysyy koossa.
  4. Laita voideltu leivinpaperi suorakaiteenmuotoisen vuoan pohjalle.
  5. Kaada puolet murekeseoksesta vuokaan.
  6. Laita päälle täyte ja kaada loput murekeseoksesta päällimmäiseksi.
  7. Paista mureketta 30-40 minuuttia kunnes se on kiinteää.
Tarjoa esim. bearnaisekastikkeen ja kukka- tai parsakaalin kanssa.
Mureke on erinomaista myös kylmänä jonkin salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti