Puuropohja:
½ l maitoa
3 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
Taikinapohja:
½ l maitoa
100 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl siirappia
1½ kg vehnäjauhoja (n.2,1 l) Oikein hyvää tulee, kun laittaa spelttivehnäjauhoja osan.
Valmistus:
Puuropohja:
- Kuumenna maito kattilassa, lisää kaurahiutaleet ja suola.
- Keitä kunnes seos saostuu puuroksi.
- Paloittele voi kuuman puuron sekaan ja anna sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva.
- Mausta siirapilla.
- Sekoita haaleaksi jäähtynyt puuro joukkoon
- Lisää vehnäjauhot taikinaan ja alusta notkeaksi.
- Annan taikinan nousta astiassa.
- Kaaviloi taikina ½-1 cm vahvuisiksi pyöreiksi kakuiksi.
- Halkaisija n. 12 cm.
- Nostata leipäset pellillä.
- Pistele leivät ja paista 225 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti