800 g lohta
½ tl suolaa
½ tl musta- tai valkopippuria
Sienimuhennos
200 g esim suppilovahveroita
1 sipuli
n. 1 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl ruokakermaa
1/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Valmistus:
Sienimuhennos:
- Puhdista ja paloittele sienet.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sulata rasva pannulla ja paista sieniä ja sipulia kunnes neste on haihtunut.
- Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista hetken aikaa.
- Lisää ruokakerma.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja anna hautua muutama minuutti.
Kala:
- Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se neljään palaan.
- Mausta pinta suolalla ja pippurilla.
- Paista kalapaloja pannulla n.4 minuuttia molemmilta puolilta.
- Tarjoile kala sienimuhennoksen, keitettyjen perunoiden, uunikasvisten (esim. punajuurien) ja salaatin kanssa. (Katso punajuurien ohje)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lähetä kommentti