Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Lohta ja sienimuhennosta

4 annosta
800 g lohta
½ tl suolaa
½ tl musta- tai valkopippuria

Sienimuhennos
200 g esim suppilovahveroita
1 sipuli
n. 1 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl ruokakermaa
1/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Valmistus:

Sienimuhennos:
  1. Puhdista ja paloittele sienet.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Sulata rasva pannulla ja paista sieniä ja sipulia kunnes neste on haihtunut.
  4. Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista hetken aikaa.
  5. Lisää ruokakerma.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja anna hautua muutama minuutti.

Kala:

  1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se neljään palaan.
  2. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.
  3. Paista kalapaloja pannulla n.4 minuuttia molemmilta puolilta.
  4. Tarjoile kala sienimuhennoksen, keitettyjen perunoiden, uunikasvisten (esim. punajuurien) ja salaatin kanssa. (Katso punajuurien ohje)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti