Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

27.8.2016

Kevyemmät falafelpihvit

12 kpl
2 porkkanaa
1 prk kikherneitä suolaliemessä(380/230)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 muna (vegaani: 2 tl soijajauhoja sekoitettuna 3 rkl vettä )
1 dl korppujauhoja
1 rkl makeaa chiliä
1 tl juustokuminaa
3/4 tl suolaa
Pinnalle:
n. ½ dl korppujauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Valmistus:
  1. Valuta ja huuhtele hyvin kikherneet.
  2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
  5. Jos omistat monitoimikoneen, sekoittaminen käy hyvin sillä.
  6. Mittaa korppujauhot lautaselle. 
  7. Jaa taikin 12 osaan ja taputtele pihveiksi.
  8. Pyöräytä korppujauhoissa ja laita leivinpaperille, uunipellille.
  9. Sivele pinta öljyllä. Voit sivellä molemmin puolin ja kääntää pihvit paiston puolivälissä.
Tarjoa kastikkeena esim kermaviiliä, turkkilaista jogurttia tai soijajogurttia maustettuna makealla chilillä.

Lähde: Joku MAKU-lehti joskus....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti