Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

11.2.2015

Punajuurikeitto (Borsssikeitto)

4 annosta

n.500 g punajuuria
1-2 sipulia
1 porkkana
n. 200 g kaalta
n. 2 rkl vegemargariinia tai öljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
½ maustemitallista valkopippurijauhetta
1 laakerinlehti
(suolaa)
1 rkl punaviinietikkaa tai 2 rkl etikkapunajuurien lientä
persiljaa

Lisäkkeet:
Vegenakkeja
esim. Oatlyn ruoka Fraiche

Valmistus:
  1. Kuori punajuuret, sipulit ja porkkana.
  2. Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Voit halutessasi jättää yhden punajuuren kokonaiseksi.
  3. Sulata rasva padassa ja kuullota kasviksia pari minuuttia.
  4. Lisää vesi, liemikuutio, pippuri ja laakerinlehti.
  5. Hauduta kannen alla ½-1 tuntia.
  6. Raasta jäljelle jäänyt punajuuri, kun n. 5 min. haudutusajasta on jäljellä. Näin saat keittoon kauniimman värin. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
  7. Silppua pesiljaa pinnalle.
  8. Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi Oatlyn ruoka Fraichea.
Paista nakkeja paistinpannulla ja tarjoa erikseen. Voit paistaa vegemakkaroita ja tavallisia, jolloin ruokailijat voivat valita. Voit myös käristää pekonia lisäkkeeksi lihansyöjille. 
Rukihinen täysjyväleipä kuuluu asiaan.!

Tämä on yksinkertaistettu alkuperäisestä keitosta, jossa keitetään ensin liha ja käytetään keitinliemi keiton liemenä. Mutta oikein hyvä vaihtoehto tämä on, ja vähemmällä vaivalla. Mausteitahan saa lisätä mielensä mukaan. Sipuliakin saa laittaa lisää, jos vatsa kestää. Valkosipuli on myös sallittua.

1 kommentti:

Lähetä kommentti