Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

18.11.2014

Suklainen täytekakku

Tämä kakku on ollut MAKU-lehdessä joskus, jota olen hieman muutellut. En muista kenen ohje oli.
On monen vieraan mielestä ollut liian hyvää!! :)

Pohja:
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuumaa vettä
Täyte:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 tlk (250g) maitorahkaa (tai puolet maustamatonta Hovi-sulatejuustoa)
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • (1 tl appelsiinin raastettua kuorta)
  • 2 banaania
  • 3 dl kuohukermaa
Kostutus:
  • n.1½ dl appelsiininmehua
Kuorrutus:
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl sokeria
Pinnalle:
  • kaakaon makuisia kakunkoristeita, nonparelleja, suklaalastuja tms oman makusi mukaan
Valmistus:
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe.
  3. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. (puuhaarukalla sekoittaen)
  4. Lisää lopuksi kuuma vesi ohuena nauhan samalla sekoittaen esim. puuhaarukalla
  5. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun n. 2 litran vuokaan.
  6. Paista 175 asteessa, uunin alaosassa, n. 35 minuuttia.
Täyte:
  1. Rouhi suklaa karkeahkoksi rouheeksi.
  2. Sekoita rahka (juusto), sokeri ja mehu keskenään.
  3. Voit maustaa appelsiinin kuorella.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteeseen.
  5. Lisää joukkoon suklaarouhe.

    Viipaloi banaanit.
Kokoaminen:
  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta pohjalevy appelsiininmehulla (n 2 rkl jokaiselle osalle)
  2. Laita puolet täytteestä pohjan päälle ja levitä banaaniviipaleet päälle.
  3. Kostuta seuraava levy ja laita päälle loput täytteestä ja banaaniviipaleet.
  4. Kostuta päällimmäinen levy altapäin ja aseta kakun päälle.
  5. Anna kakun vetäytyä viileässä muutama tuntu tai seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
  1. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja kaakaojauhot siivilän läpi.
  2. Levitä kuorrutus kakulle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti