Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

13.1.2015

Lehtikaalikeitto

    Tässä keitossa hyvin hienostunut maku. Kehtaa tarjota kelle vain, 👌
     Lisänä: perunoita  ja valkosipulia
  • 1,5 l lehtikaalta (kuivattua n.3 dl)
  • 7,5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • ½ kanelitankoa
  • (reilu 1 rkl voita)
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ½-1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • (yrttisuolaa)
  • (liraus siirappia tai hunajaa)
  • Suurus: Voi jättää poiskin.
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
Lisäke:
  • 2-3 perunaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/4 tl suolaa
  • sitruunan raastettu kuori
  • mustapippuria
  • öljyä
Valmistus:
  1. Paloittele sipuli.
  2. Laita kattilaan sipuli, kanelitanko ja vesi.
  3. Keitä muutama minuutti.
  4. Ota lehtikaalista pois paksuimmat ruodit, leikkaa pienemmäksi ja lisää kattilaan.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Keitä 10 minuuttia.
  7. Ota pois kanelitanko.
  8. Lisää kattilaan voi ja sitruunanmehu.
  9. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
  10. Jos suurustat keiton tulee siitä paksumpaa. Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää samalla sekoittaen kiehuvaan keittoon. Keitä vielä muutama minuutti.
  11. Lisää halutessasi esim. yrttisuolaa
Lisäke:
  1. Kuori ja kuutioi perunat n. 1cm kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunakuutiot rapeiksi. Lisää loppuvaiheessa murskattu valkosipuli.
  3. Mausta seos sitruunan raastetulla kuorella sekä suolalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoa seos keiton lisukkeena. 
Oiva mauste keittoon on siankärsämön lehdet. !! Tutustu ensin luonnonyrttien käyttöön.
Esim. TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti