Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

29.12.2013

Hummus leivänpäällyste

1 prk (285 g) kikherneitä (GoGreen)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl seesaminsiemenöljyä
½ rkl oliiviöljyä
½ rkl avocadoöljyä
1/8 tl juustokuminaa
1/8 tl korianteria
1/8 tl mustapippurirouhetta
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl vettä (keitettyä)
1/8 tl yrttisuolaa

Valmistus:
  1. Valuta kikherneistä neste pois.
  2. Kuori valkosipuli.
  3. Jauha kikherneet ja valkosipuli hienoksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
  4. Lisää muut ainekset ja jatka sekoittamista kunnes hummus on sileää.
Säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Jos keität veden hummuksen säilyvyys paranee.
Valmista hummusta tästä  tulee n. 2 dl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti