Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

20.6.2013

Silakkarullat etikkaliemessä

1 kg puhdistamattomia silakoita
tai 600 g fileitä
2 rkl tilliä hienonnettuna

Liemi:
4 dl vettä
4 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
5 kokonaista valkopippuria
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti

Valmistus:
  1. Sekoita kattilassa liemen ainekset ja kiehauta.
  2. Laita jokaiselle kalafileelle hieman tilliä ja kääri rullalle. 
  3. Laita rullat laakeaan kattilaan taitekohta alaspäin.
  4. Kaada kuuma neste rullien päälle ja hauduta miedolla lämmöllä n. 8 minuuttia.
  5. Varo keittämästä voimakkaasti etteivät rullat rikkoonnu.
  6. Voit hauduttaa rullat myös uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä liemessään.
  8. Aseta rullat halutessasi tarjolle ja voit kaataa hieman lientä päälle.
Tarjoa uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Hyvä kastike näille on kermaviili maustettuna yrteillä tai:

Kirpeä kastike:

2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 kananmuna
n. 1 rkl sinappia
2 maustemitallista suolaa
½ maustemitallista valkopippuria
n. 1 tl sokeria 
1 rkl valkoviinietikkaa

Valmistus:
  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Keitä kananmuna n. 8 minuuttia.
  3. Erota toisistaan keltuainen ja valkuainen.
  4. Sekoita keltuainen, sinappi ja etikka tahmeaksi.
  5. Lisää keltuaisseos ja muut mausteet kermavaahtoon.
  6. Hienonna kananmunanvalkuainen pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti