Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

19.10.2019

Sienipiirakka suppilovahveroista

Alkuperäinen ohje löytyy lettupannu/vuodatus sivuilta. Pieniä muutoksia tein alkuperäiseen ohjeeseen. Tää on todella hyvä piirakka jota monesti olen tehnyt.  1/3 osa sienistä voi olla kangasrouskuja. Piirakasta tulee melkeimpä parempi, kun rouskut tuovat mukaan erilaista pippurista makua.

Pohja:
50 g leivontamargariinia (tai voita)
0,3 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
vajaa 1 dl porkkanaraastetta (ei karkeaa)
1 dl ruisjauhoja
n. 1,5 dl vehnäjauhoja
Täyte: 
1 l puhdistettuja suppilovahveroita (2 dl pakastettuja)
2 sipulia
margariinia tai voita paistamiseen
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2-3 dl juustoraastetta (ei karkeaa)
2 dl ruokakermaa (vähärasvaista esim 5%)
n.1 maustemitallinen mustapippurirouhetta
½ tl timjamia (kuivattua)

Valmistus:
Taikina:
  1. Sulata rasva.
  2. Sekoita leivinjauhe kylmään veteen ja lisää rasvaan.
  3. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja jos hyvin löysää.
  4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Paista 225 asteessa n. 7 minuuttia.
Täyte:
  1. Sulata rasva pannulla ja lisää sienet. Paista kunnes neste on haihtunut, jos sienet ovat tuoreita.
  2. Lisää hienonnetut sipulit.
  3. Paista jonkin aikaa. 
  4. Lisää suola.
  5. Sekoita kulhossa täytteen muut aineet ja lisää joukkoon sienoseos.
  6. Lisää pippuri ja timjami, ja maista. 
  7. Ota piiraspohja uunista ja levitä täyte päälle.
  8. Paista vielä n. 20 minuuttia, kunnes piiras on täysin hyytynyt ja pinta saa hieman väriä.
  9. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti