Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

26.9.2012

Perinteiset grahamsämpylät

Kauramaito on mielestäni parempaa hiivataikinaleivonnaisissa kuin maito. Leivonnaiset kohoavat paremmin, ja alustaminen on helpompaa. Toki voi käyttää maitoakin ja vaikkapa vettä... mutta maidolla ja kauramaidolla tulee pehmeämpi kuori ja kauniimpi väri.

(24 kpl)
5 dl kauramaitoa (esim Keiju kaurajuoma)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
6 dl grahamjauhoja
n. 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Valmistus:
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon.
  2. Lisää suola ja siirappi.
  3. Sekoita nesteeseen grahamjauhot.
  4. Lisää sulatettu rasva.
  5. Alusta taikinaan hiivaleipävehnäjauhot.
  6. Anna nousta kulhossa kaksinkertaiseksi.
  7. Jaa taikina työpöydällä 24 osaan ja pyörittele palloiksi.
  8. Kohota pellillä n. 15 minuuttia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  9. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti