Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.8.2017

Mustikkakukko eli Rättänä

125 g voita (tai veg. margariinia)
1 dl sokeria
2-2½ dl ruisjauhoja
(osa voi olla ruissihtijauhoja tai ohrajauhoja))
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2-3 dl mustikoita
½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja

Valmistus:

1. Voitele matala piirasvuoka.
2. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään. Vatkaamalla kuohkeaksi tulee hieman pehmeämpi pohja.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.
6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.
7. Aseta levyt taikinan päälle.
8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.
9. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera. Vegaanille tofujäätelöä.


Kermaisen jäätelön kera parempaa kuin kevyen :)

2 kommenttia:

Lähetä kommentti