Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

23.11.2012

Sinappi

Tämä on aika tulista sinappia...
Mausteeksi voi, kurkunliemen tilalla, käyttää myös esim.  konjakkia, hieman rouhittua (rose)pippuria, rakuunaa, timjamia, meiramia tai hunajaa, jos haluaa lisää makeutta. Näin voit tehdä ihan oman sinappiohjeen maistelemalla ja kokeilemalla eri mausteita..
Konjakilla maustettu sinappi on kyllä superhyvää. Taisin viime jouluna laittaa sitä leivän päälle ja syödä vähän jopa sellaisenaan :)

100 g sianppijauhoa
1,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
2 dl kermaa (mielellään paksua rasvaista kermaa)
n.½ dl etikkakurkun lientä
tai 2 rkl väkiviinaetikkaa
tai 3-4 rkl konjakkia.

Valmistus:
  1. Vatkaa kerma ja muna paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Lisää sinappijuhe,sokeri ja perunajauhot. Sekoita hyvin.
  3. Kuumenna samalla sekoittaen kunnes seos sakenee. ÄLÄ KEITÄ.
  4. Lisää lopuksi kurkun lientä tai konjakkia.
  5. Kaada purkkeihin. (n. 6 dl valmista sinappia)
  6. Sinappi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa parisen kuukauttakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti