Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

6.5.2010

Vegepaisti (Seitan)

4 annosta
Gluteenijauhoja saat esim täältä:
Ekokauppa Ekolo

Seitan:
2,5 dl gluteenijauhoja
1,25 dl gramjauhoja (kikhernejauho)
½ tl rosmariinia tai 1 tl savupaprikajauhetta
2 tl soijakastiketta
1,5 dl vettä

Mausteliemi:
7 dl vettä
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
2 tl soijakastiketta
1 tl rosmariinia tai nestesavua
1 maustemitallinen (1 ml) neilikkaa
½ tl juustokuminaa (jeeraa)
½ tl korianteria
1 maustemitallinen muskottipähkinää
1/4 tl chilrouhetta
1 tl paprikajauhetta
5 kokonaista kardemummaa (kuorittuna)
1 kanelitanko
2 valkosipulin kynttä viipaleina
1 sipuli lohkoina
1 rkl oliiviöljyä
n. ½ tl mustapippurirouhetta

Kastike:
2 dl esim. Kaslink  AITO  kauraruoka (tai jokin muu vegaani kerma)
1 rkl maissijauhoja (vehnäjauhoja)

Valmistus:
  1. Sekoita seitanin kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi. Vaivaa taikinaa parisen minuuttia ja muotoile sitten pötköksi leikkulaudalle.
  2. Leikka seitanista 12 viipaletta ja puolita jokainen viipale.
  3. Sekoita mausteliemen ainekset sekaisin uunivuoassa ja laita seitanpalaset liemeen.
  4. Hauduta 175 asteisessa uunissa, alatasolla n. 1½ tuntia
  5. Kääntele palasia välillä ainakin kerran.
  6. Voit tarjota tällaisenaan ("Karjalanpaistina") tai tehdä liemestä kastikkeen. Ylempi kuva. 
Kastike:
  1. Ota seitanpalaset liemestä, ja siivilöi liemi kattilaan.
  2. Valmista kermasta ja maissijauhoista suurus ja lisää liemeen samalla vispaten.
  3. Keitä n. muutama minuutti 
  4. Voit maustaa kastiketta tarvittaessa.
  5. Laita seitanpalaset kastikkeeseen ja kuumenna
  6. (Lisää nestettä tarvittaessa)
    Lisänä riisiä ja esim. appelsiini-porkkanaraastetta.
Täältä alkuperäinen ohje: http://chocochili.net/2010/01/mausteinen-seitan/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti