Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

15.12.2009

Porkkanalaatikko soseesta

n. 10 annosta

1 kg valmista porkkanasosetta
8 dl täysmaitoa
1 1/2 dl puuroriisiä
1 muna
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
Pinnalle:
2 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja

Valmistus:
  1. Kuumenna maito kattilassa.
  2. Lisää riisit ja keitä koko ajan sekoittaen 15 min. 
  3. Nosta kattila levyltä, peitä kannella. 
  4. Anna hautua lieden lämmössä n. 40 min. 
  5. Lisää puuroon porkkanasose, muna ja mausteet. 
  6. Kaada seos voideltuun, vahintään 2 litran vetoiseen vuokaan. 
  7. Ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelirouhetta. 
  8. Kypsennä 200 asteessa 50 - 60 min.
Huom!
Jos käytät pakastettua porkkanasosetta, sulata sitä jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti