Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

14.9.2009

Kasviskaalikääryleet

Kaalikääryleet on isotöisiä, mutta niin hyviä, varsinkin nämä.!

1 kaalinkerä
vettä

Täyte:
1½ dl linssejä (punaisia tai vihreitä)
2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
1 sipuli
3 rkl soijaa
hienonnettua persiljaa
1 tl timjamia
1-2 valkosipulinkynttä

Paistamiseen:
1 dl kaalin keitinlientä tai veg. ruokakermaa
½-1 rkl soijaa
1-2 rkl öljyä tai voita
(2 dl pilsneriä (I olut)

Valmistus:
  1. Leikkaa pienellä veitsellä kaalista pois kanta.
  2. Keitä kaali kokonaisena pehmeäksi n. 15 minuuttia, riippuen kaalin koosta.
  3. Erota tämän jälkeen varovasti lehdet irti.
  4. Sisimmän osan kaalista, jota ei voi käyttää kääryleihin, voit valmistaa kaalilaatikoksi tai pizzasalaatiksi.
Täyte:
  1. Huuhtele linssit.
  2. Keitä linssejä pakkauksen ohjeen mukaa.
  3. Keitä myös riisit pakkauksen ohjeen mukaan
  4. Sekoita riisi ja linssit.
  5. Lisää mausteet ja puserretut valkosipulin kynnet, ja maista.
Kääryleiden valmistus:
  1. Levitä kaalinlehdet alustalle ja laita 1-2 rkl täytettä jokaiselle.
  2. Käännä sivuilta lehdet yhteen ja rullaa sitten alareunasta rullaksu.
  3. Laita kääryleet voidellulle uunipannulle tai vuokaan.
  4. Sekoita kerma tai kaalin keitinliemi, rasva, soija ja siirappi keskenään.
  5. Kaada seos kääryleiden päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
  7. Valele pannun liemellä kääryleitä välillä.
  8. Voit käyttää valeluun myös pilsneriä (I olut), jolloin pinnasta tulee hieman rapeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti