Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Sima

8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
2-3 sitruunaa
(1 pullo pilsneriä I-olutta)
1/4 tl hiivaa
rusinoita
sokeria

Valmistus:
  1. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi.
  2. Mitta isoon astiaan ("ämpäriin") sokeri ja fariinisokeri. Kaada kiehuva vesi sokerien päälle.
  3. Lisää loput vedestä. Seoksen pitäisi nyt olla käden lämpöistä!
  4. Pese sitruunat hyvin ja kuori perunankuorimaveitsellä pinnasta keltainen osa.
  5. Poista huolellisesti sitruunoista valkoinen kuoren osa ja leikka viipaleiksi.
  6. Lisää kuoret, viipaloitu hedelmä sekä pieneen vesitilkkaseen (lämmintä vettä) lisätty hiiva.
  7. Lisää myös pilsneri.
  8. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään.
  9. Siivilöi sima ja pullota. Laita jokaisen pullon pohjalle 1 tl sokeria ja muutama rusina. 
  10. Säilytä viileässä.
  11. Sima on valmista parissa päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti