Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Punainen linssikastike

4 annosta

2 dl punaisia linssejä
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
öljyä
3-4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
n. 1 tl meiramia
(1½ tl currya)
valko- tai mustapippuria
Suurus:
1 rkl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl vettä

Valmistus:
  1. Pese ja puhdista linssit huolellisesti.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuori ja paloittele porkkanat
  4. Freesaa sipulia ja porkkanapaloja paksupohjaisessa kattilassa. (Eli älä ruskista)
  5. Lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä linssit.
  6. Keitä seosta kunnes vesi on lähes imeytynyt linsseihin, n. 20 minuuttia.
  7. Sekoita jauhot ja vesi sileäksi ja lisää  kastikkeeseen samalla sekoittaen .
  8. Keitä vielä n.5 minuuttia.
  9. Mausta meiramilla ja pippurilla ja currylla.
  10. Tarjoa perunoiden, spagetin tai nuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti