Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

4.1.2013

Kauraleipäset

32 kpl

Puuropohja:
½ l maitoa
3 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia

Taikinapohja:
½ l maitoa
100 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl siirappia
1½ kg vehnäjauhoja (n.2,1 l) Oikein hyvää tulee, kun laittaa spelttivehnäjauhoja osan.

Valmistus:
Puuropohja:
  1. Kuumenna maito kattilassa, lisää kaurahiutaleet ja suola.
  2. Keitä kunnes seos saostuu puuroksi.
  3. Paloittele voi kuuman puuron sekaan ja anna sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Taikinan valmistus:
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva.
  2. Mausta siirapilla.
  3. Sekoita haaleaksi jäähtynyt puuro joukkoon
  4. Lisää vehnäjauhot taikinaan ja alusta notkeaksi.
  5. Annan taikinan nousta astiassa.
Leipominen:
  1. Kaaviloi taikina ½-1 cm vahvuisiksi pyöreiksi kakuiksi.
  2. Halkaisija n. 12 cm.
  3. Nostata leipäset pellillä.
  4. Pistele leivät ja paista 225 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti