Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Karpalojäädyke (helppo)

4 annosta

2-3 kpl munankeltuaisia
1( -1,25) dl tomusokeria
(½ tl vaniljasokeria)
3-4 dl kuohukermaa
2 (-2½) dl survottuja karpaloita
2-3 munanvalkuaista

Valmistus:

  1. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kermavaahto varovasti muna-sokeriseosaeen. Lisää marjasose.
  5. Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto. Ei haittaa vaikka seokseen jää hieman vaaleita "hattaroita".
  6. Kaada seos 1,5 litran vuokaan ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi. Jos teet isommalla annoksella käytä 2 litran vuokaa. 
  7. Ennen tarjoilua: Upota vuoka hetkeksi (muutama sekunti) kuumaan veteen, jotta jäädyke irtoaa vuoasta.
  8. Kumoa tarjoiluvadille. Koristele esim. karpaloilla ja kermavaahdolla.

Huom! Voit käyttää muitakin marjoja, mutta käytä silloin marjoja 3-4 dl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti