Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Kananmunia italialaisittain

4-6 annosta

6 kpl uppokeitettyä tai tavallisesti pehmeäksi keitettyä kananmunaa
n. 6 rkl majoneesia
chilikastiketta

Salaattiainekset:
200 g keittokinkkua
1 punainen paprika
pala tuoretta kurkkua
muutama rapea salaatinlehti
100 g tuoreita herkkusieniä

Viinietikkakastike:
1 rkl viinietikkaa
3 rkl ruokaöljyä
suolaa
valko- tai mustapippuria
1 valkosipulinkynsi

Valmistus:
Kananmunien uppokeittäminen:
Riko kananmunat yksitellen joko kahvikuppiin tai keittokauhaan ja valuta varovasti suolalla maustettuun poreilevaan veteen. Keitä 3-4 minuuttia.
  1. Nosta keitetyt kananmunat reikäkauhalla isolle tarjoiluvadille.
  2. Mausta majoneesi chilikastikkeella. Lusikoi kastiketta kauniisti jokaisen kananmunan päälle.
  3. Suikaloi kinkku, paprika ja kurkku. Viipaloi puhdistetut herkkusienet.
  4. Sekoita salaatinainekset keskenään ja laita vadille kananmunien ympärille.
  5. Sekoita viinietikkakastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle, ei kananmunien.
Tarjoa alkupalana rapean patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti