Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

1.3.2009

Kalamureke mikrossa

4 annosta

400 g kalaa jauhettuna (lähes mikä tahansa kala käy
2 munaa
2 dl kermamaitoa (kermaa ja maitoa)
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/4 TL valkopippuria
hienonnettua tilliä

Valmistus:
  1. Vatkaa ainekset huolellisesti sekaisin.
  2. Voitele mikron kestävä vuoka, jossa on reikä keskellä tai lasivuoka, johon laitat ulkopuolelta voidellun juomalasin nurinpäin keskelle.
  3. Kaada seos lasin ympärille tai mikrovuokaan. Peitä kelmulla.
  4. Kuumenna täydellä teholla 9-10 minuuttia. Kypsä mureke tuntuu koskettaessa kiinteältä.
  5. Tarjoa perunoiden, salaatin, hollantilaisen kastikkeen, runsaasti tillillä maustetun kastikkeen tai voisulan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti