Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

29.3.2009

Joulumuorin hedelmäkakku

2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 valkuainen
2 dl kevytkermaa
1 dl sulatettua voita
1 rkl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1-2 tlk punaisia kirsikoita
(1 rasia sukaattia)
2 dl rusinoita

Voiteluun:
1 keltuainen
Päälle:
raesokeria
punaisia ja vihreitä kirsikoita sokeriliemessä

Valmistus:
  1. Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen.
  2. Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma.
  3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä puolitetut kirsikat, (sukaatti )ja rusinat.
  4. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
  5. Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  6. Voitele pinta keltuaisella ja koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla.
  7. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti uunin alaosassa. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana peitä se foliolla.
  8. Kakku on hyvin säilyvä.

    Muistaakseni tämän kakun ohje on joskus ollut MAKU-lehdessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti