Kuva ja tausta

Kuva ja tausta: Pilvi Kivijärvi Nuura Kide

5.3.2009

Amerikkalainen juustokakku

n. 17 kpl grahamkeksejä (digestive)
125 g pehmeää voita

Täyte:
1½ pkt Philadelphia cream cheese tai maustamatonta Hovi juustoa
2 dl kuohukermaa
3 raastettua karvasmantelia tai puolen sitruunan raastettu kuori

Päälle hyytelö:
4 liivatelehteä
3 dl vahvan makuista musteherukkamehua

Valmistus:
  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Murskaa keksit kulhossa pieniksi murusiksi.
  3. Sekoita pehmeä voi ja keksimurut keskenään ja painele seos irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita viileään.
  4. Pehmitä juusto, lisää kerma ja mausteet ja vatkaa kuohkeaksi.
  5. Levitä juustoseos vuokaan muruseoksen päälle ja laita uudelleen kylmään jähmettymään.
  6. Kuumenna kiehuvaksi puolet mehusta. Purista liivatelehdistä liotusvesi, ja liuota ne mehuun.
  7. Lisää loppu mehu, maista ja laita kylmään hyytymään kunnes mehu alkaa hyytyä hieman.
  8. Levitä mehuhyytelö varovasti juuston päälle vuokaan.
  9. Laita kakku kylmään kunnes mehu on täysin hyytynyt
  10. Irrota kakku varovasti vuoan reunoista ja nosta tarjoiluvadille.
  11. Anna vuoan pohjalevyn tulla mukana tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti